Wie wil er niet met fantasie zijn eigen woning bouwen? Kleur, materiaal, vorm en maat – alles zelf bepalen zonder de mores van een welstandscommissie! De laatste jaren is de categorie vrije bouwers onder de woningzoekenden gegroeid. Het gaat meestal om de kritische zelfbouwer met een flink beleend bedrag, die met of zonder de hulp van een architect zijn droomhuis bouwt. Vreemd genoeg is zo’n huis, ontstaan uit een vrije geest en recht uit het hart, altijd duur. Alsof aan creativiteit en spontaniteit altijd een prijskaartje hangt.

Het beeld op de foto is een blikvanger voor een projectontwikkelaar die klanten met lef zoekt. Daarachter een bord met de tekst ‘ruimte voor eigenzinnigheid, recreatie(f) verblijven onder architectuur’. Een uitnodiging aan zelfbouwers die eens iets geks wille…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden