Op een zaterdagmiddag vroeg in november trekken we het veld in, met de jagers, een paar gasten, een paar mannen zonder geweer. De jagers zijn mannen met snorren en schorre stemmen, ze dragen jagerspetten en patronenriemen, iedereen is in jagersgroen. We schieten met hagel, staal en bismut. We rijden in auto’s achter elkaar aan, over De Hullen, De Bulten, de Breevenen in. Er zijn een paar honden mee.

Op een zaterdagmiddag vroeg in november trekken we het veld in, met de jagers, een paar gasten, een paar mannen zonder geweer. De jagers zijn mannen met snorren en schorre stemmen, ze dragen jagerspetten en patronenriemen, iedereen is in jagersgroen. We schieten met hagel, staal en bismut. We rijden in auto’s achter elkaar aan, over De Hullen, De Bulten, de Breevenen in. Er zijn een paar honden mee.
Net liepen we met Jan Willem Venema langs de Eexter Scheiding, een brede sloot. Venema liep met gebroken geweer en grote, stille stappen. Nu staat hij met zijn geweer in de aanslag op de hoek van een kreupelbosje, de blik op de rand van een maïsveld. Van de andere kant van het veld komen de drijvers met honden door het maïs, onze kant op. Drie reeën komen tevoorschijn, reeëngeiten, ze sprin…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden