Jan Wibier is sinds 1 januari de nieuwe voorzitter van de Stichting Noorderbreedte. Hij volgt Jaap van Dijk op, die zijn taak na een termijn van vier jaar om gezondheidsredenen heeft moeten neerleggen. Jaap van Dijk, die op tal van maatschappelijke vlakken actief was in Noord-Nederland, toonde zich de afgelopen jaren een deskundig en betrokken bestuurder.

Onze nieuwe voorman heeft een grote interesse in cultuur, architectuur en stedenbouw, en brede ervaring op directieniveau bij gemeenten en provincies, vooral in het Noorden. Momenteel is Jan Wibier als zelfstandig adviseur werkzaam op terreinen als ruimtelijke ordening, volkshuisvesting en infrastructuur.

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.