D e rijwielhandel van Egbert Egberts in Borger is de grootste rijwielhandel in de wijde omtrek. Er zijn winkelruimtes en reparatieruimtes met honderden fietsen, herenfietsen, damesfietsen en kinderfietsen, stadsfietsen, beachcruisers, racefietsen, mountainbikes, trekkingfietsen en elektrische fietsen. Er zijn wanden met gereedschap, onderdelen en accessoires. Het ruikt lekker in de winkel, naar rubber en kettingolie.

Klaas Almoes, Nick de Groot en hun collega’s zijn overdag aan het werk in de winkel, fietsen verkopen, repareren, advies geven. Om zes uur gaan ze naar huis, eten wat, kleden zich om, zeggen gedag tegen hun vriendinnen, vrouwen, kinderen. Ze rijden terug naar de winkel op hun racefietsen, in gekleurde wielerkleding, broeken, shirts, vestjes en jasjes, helmen en schoenen, allemaal van E. Egberts Fietsen, Borger.

Ze verzamelen op de parkeerplaats naast de winkel, drie keer per week, dinsdagavond, donderdagavond, zondagmorgen. Ze hebben mooie, lichte fietsen, van goede merken, mooi spul. De jongens die in het seizoen ook wedstrijden rijden, dragen rood-wit-blauwe wielerpakken, de recreatierijders zwart-geel-rode. Het metaal onder hun wielerschoenen klikt en krast op de straatstenen.
He…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden