In de keientuin van het Hunebedcentrum in Borger duwt een vrouw de buggy moeizaam door het grind, kinderen schreeuwen even verderop van de pret rondom een vuurtje waar ze kunnen ervaren hoe mensen in de prehistorie voedsel bereidden. Harry Huisman eet net een kop soep in café De Trechterbeker. Elke woensdag is hij te vinden in het kenniscentrum. Hij is vrijwilliger en een van de inhoudelijke krachten achter het Hunebedcentrum, de keientuin en sinds kort ook het nieuwe initiatief: Geopark Hondsrug.
De Hondsrug is uniek. De verschillende keileemlagen in de bodem laten zich lezen als een geschiedenisboek. Maar wat de Hondsrug zo bijzonder maakt, is dat het landijs in de laatste fase van de voorlaatste ijstijd er een bijzonder gezelschap stenen bezorgde. Stel je voor: binnen een enorme mass…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.