Noorderbreedte moest afgelopen maand definitief afscheid nemen van oud-directeur Johan Visser (59). Hij overleed 9 januari. Bijna drie decennia was hij sterk en diep betrokken bij alles wat de stichting betreft, en bij heel veel daarbuiten.

Onze directeur was een opgewekt mens, gastvrij en attent. Dat had ook zakelijk voordelen voor Noorderbreedte. Jarenlang haalde Johan subsidiegevers af en toe een dag uit hun Haagse toren om in een plezierige noordelijke ambiance – vaak al varend –  een stevige basis te leggen voor verlenging van een subsidieovereenkomst.

Johan was verknocht aan Noorderbreedte. Het viel hem een aantal jaren geleden zwaar om zijn werkzaamheden fysiek gedwongen te verminderen en hij ging door totdat het echt niet meer ging. Tot op het laatste had hij grote belangstelling en gaf hij graag goede raad. Johan heeft een flink deel van zijn leven en al zijn talenten vol overgave en overtuiging in dienst gesteld van Noorderbreedte. Het was een groot voorrecht zo lang met hem te mogen samenwerken.