Grote kans dat u thuis een breed pakket Noorderbreedtes op de plank heeft staan – te mooi om weg te gooien. Bovendien is het heerlijk om zo nu en dan terug te kijken op de verstreken Noord-Nederlandse tijd. Weet u nog, de wichelroedes van Henk Pauw, Leeuwarden als de watertechnologiehoofdstad van Europa, de bevlogen imker uit Ter Wupping, de Maatschappij tot Exploitatie van het Onverdeelde Munnikeveen, het veldnamenproject De Taal van het landschap, de columns van Dirk Sijmons? Allemaal het herlezen waard! En wat dacht u van het feuilleton over de Blauwe Stad? De literaire serie ‘Een nacht in het Noorden’? De woonhuizen aan het eind van doodlopende wegen? De verhalen van Martin Bril? Het interview met Ton Broekhuis? Dit alles en nog veel meer was het afgelopen decennium in Noorderbreedte te lezen, toen Annemarie Kok de hoofdredactionele scepter zwaaide. Het nummer dat nu voor u ligt, is haar laatste. Ze gaat verder als freelance publicist en als zodanig komt u haar, wie weet, ook wel weer in Noorderbreedte tegen. Annemarie koos voor dit afscheidsnummer zelf onderwerpen, auteurs en fotografen uit. Her en der licht ze haar keuzes toe.
Ondertussen is Annelies van der Goot per 1 april benoemd tot de nieuwe hoofdredacteur van dit tijdschrift. Zij werkte eerder als docent journalistiek en als radiomaker bij de VPRO en Omrop Fryslân. In het zomernummer leest u meer van haar. Voor nu: veel plezier met deze extra dikke Noorderbreedte!

Trefwoorden