Eddie Marsman verkent de toekomst, van Zwartemeer tot Zomerdijk en Zandhuizen. Marieke Kijk in de Vegte laat met haar foto’s voor deze rubriek beelden van het oude samenvloeien met voortekenen van het nieuwe.

Soms moeten met het oog op de toekomst de handen weer uit de mouwen, de schouders eronder en de hakken in het zand.
Voetbal, daar gaat het over. En niets mooier in het voetbal dan een cliché. Daarom doen we deze er ook bij: dat er donkere wolken hangen boven de Langeleegte en de SC Veendam.
Zeker vandaag, de zaterdag na de vrijdag van de laatste wedstrijd van het seizoen. Uit tegen Zwolle moesten de geel-zwarten. Uitslag: 0-2. Alles wat mis kon gaan ging mis en alles wat goed kon gaan ook. Toch krijgen de Veenkolonialen een zesje in de krant van vandaag. Niet veel, maar altijd nog meer dan de scheidsrechter, ‘een volslagen incompetente vertegenwoordiger van het arbiterskorps’, aldus het verslag. Die krijgt voor straf een één.
De balans na 34 wedstrijden: 4 gewonnen, 10 gelijk, 20 verlor…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden