Gelukkig hebben we thuis iets te vieren. We doen dat bij Dick Soek, de sterrenkoker van de Verhildersumborg. In het kader van zijn verhuizing van Leens naar de Piloersemaborg in Den Ham heeft hij door de week een menu dat erg geschikt is voor mensen met keuzestress: eten en drinken wat Dick je presenteert voor een uiterst redelijke prijs.
Het voelt al als vakantie om het Middag-Humsterland in te rijden met zijn kronkelende wegen en vette zeeklei. De stemming zit er sowieso goed in want voor we in de auto stappen heeft de Kunduz-coalitie een meesterwerkje afgeleverd: structurele hervormingen in arbeidsmarkt, zorg en woningmarkt, en bezuinigen tot we aan de Europese eisen voldoen.
Vanuit de eetzaal zien we wat lammeren dansen onder de fruitbomen als de eerste verrukkelijke appetizers op t…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden