Drieënhalve hectare bewust en spiritueel leven in Wapserveen. Bij de Hobbits is iedereen welkom.

Sharon Huisman kwam uit Blaricum, ze zat op paardrijden en volleybal. Ze woonde in een ecologisch woonproject in Utrecht, vijftig meter van de snelweg. Ze reisde naar het einde van de wereld, op zoek naar zichzelf, naar iets, naar alles. Ze heeft veel gezocht, zegt ze. Ze vond ook veel dingen, dat ook wel.
Ze waren een weekendje weg, Sharon en haar vriend Laurens Groskamp. Ze zaten wat te praten, te mijmeren met elkaar, zo van: als je nou in het universum kon bestellen hoe je wilde wonen, hoe zou dat er dan uitzien? Ze bestelden een houten huis, met veel ruimte, natuur, fijne mensen, aan een doodlopende, onverharde weg.
Toen ze voor het eerst bij de Hobbitstee kwamen, zagen ze aan het begin van het zandpad het doodlopendewegbordje. Verscholen tussen bomen en struiken woonden de Hobbits,…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.