Een gratis Noorderbreedtebus van Arriva bracht belangstellende abonnees en andere geïnteresseerden zondag 26 mei vanuit Leeuwarden naar de oude busremise in Mooie Paal (Fr). Daar organiseerde Noorderbreedte onder de noemer 'Alles wordt anders' een themamiddag over bereikbaarheid van het platteland.

Een gratis Noorderbreedtebus van Arriva bracht belangstellende abonnees en andere geïnteresseerden zondag 26 mei vanuit Leeuwarden naar de oude busremise in Mooie Paal (Fr). Daar organiseerde Noorderbreedte onder de noemer ‘Alles wordt anders’ een themamiddag over bereikbaarheid van het platteland. De middag startte met een bliksemexcursie onder leiding van streekhistoricus Aldert Cuperus, die verhaalde waarom Mooie Paal Mooie Paal heet en het publiek ook daadwerkelijk mee naar buiten nam, naar de paal in kwestie.

Vanuit Buurtbus 98 in Leek leverde verslaggeefster Karen Bies een Skypebijdrage over het succesvolle busproject, dat jaarlijks 16 duizend passagiers vervoert op de lijn Leek-Grootegast. De buurtbus Stavoren-Hemelum doet daar nauwelijks voor onder, vertelde coördinator Henk Ve…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden