Bijna tien jaar heeft Lemmer op een nieuw strandpaviljoen moeten wachten. Maar afgelopen najaar was het dan eindelijk af en werd het officieel geopend. Niet zomaar een paviljoen, maar een echte Beach Club. Het wachten is beloond. Dit is een multifunctioneel etablissement met een eigentijdse uitstraling.
De Beach Club ligt in de oksel van de IJsselmeerdijk, bij de opgang van het strand. Om dat te benadrukken bestaat de achterkant uit basaltblokken. Alsof het onderdeel uitmaakt van de dijk. De achterzijde oogt daardoor wat gesloten. Maar dat vergroot het contrast met het weidse uitzicht bij de entree op de eerste verdieping: door de enorme raampartij aan de voorkant wordt de blik meteen naar het IJsselmeer getrokken. Op een zonnige voorjaarsdag wordt de bezoeker getrakteerd op zilverglins…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.