‘Waarom je gelukkig wordt van bomen en blaadjes’, staat er op de cover van het onlangs verschenen Naar buiten-boek van het succesvolle Flow magazine. Binnenin vinden we de antwoorden, geformuleerd door Matthijs Schouten, die onder meer ‘strateeg’ is van Staatsbosbeheer en als hoogleraar natuurherstel aan de universiteit van Wageningen werkt.
‘In de natuur kun je zijn wie je bent, de natuur oordeelt niet’, zegt Schouten. En: ‘Je ziet een mooie plant of een mooi dier, dat geeft een gevoel van verwondering over de veelvormigheid van het leven. Daardoor raak je even los van je eigen wereldje. Dat schept ruimte.’
Hoewel de natuur en de organisaties die zich voor haar inspannen het momenteel in economische zin niet eenvoudig hebben, lijken steeds meer mensen zich bewust te worden van de waar…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.