De bus stopt in het dorpscentrum, vlak voor het aansluitpunt van de Middenstreek met de Nieuwestreek. Hier, ter hoogte van de Spar, begint het team zijn wandeling. Bussen, fietsers, het winkelend en terraszoekend publiek, alles komt hier samen. De bouwstijlen en -maten van de omringende hotels, horeca, Rabobank en de Spar staan scheel op elkaar, in een onderling los verband. De beide hotels, Van der Werff en Graaf Bernstorff, bieden in monumentaliteit tegen elkaar op. Daartussen de laagbouw. Elk gebouw op zijn eigen kavel, zonder belangstelling voor de buren. Het team steekt, ambitieus als het is, gelijk van wal.
Dijkstra: ‘Eigenlijk een maffe plek, maar wel aangenaam om te zijn.’
De Kan: ‘Wat klopt hier niet?’
Dijkstra: ‘In ieder geval die maatverschillen en onderlinge posities van de …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden