Op het filmpje is het guur weer in Dokkumer Nieuwe Zijlen. Kil, grijs, regenachtig. Bij vlagen blaast er een straf windje langs de boorden van het Dokkumer Diep. De jaspanden van de Fryske gedeputeerde wapperen ervan en de wethouder van Dongeradeel heeft haar blauwe jas goed dichtgeknoopt. Toch is het een feestelijke dag, deze vrijdag de 12e april. Er wordt iets onthuld. Het eerste Waddenzee Werelderfgoedbord van Nederland. Hier, op de kleine parkeerplaats langs de N358, pal tegenover herberg De Pater.

Op het filmpje is het guur weer in Dokkumer Nieuwe Zijlen. Kil, grijs, regenachtig. Bij vlagen blaast er een straf windje langs de boorden van het Dokkumer Diep. De jaspanden van de Fryske gedeputeerde wapperen ervan en de wethouder van Dongeradeel heeft haar blauwe jas goed dichtgeknoopt.
Toch is het een feestelijke dag, deze vrijdag de 12e april. Er wordt iets onthuld. Het eerste Waddenzee Werelderfgoedbord van Nederland. Hier, op de kleine parkeerplaats langs de N358, pal tegenover herberg De Pater.
Er zijn ook toeschouwers. Zouden ze allemaal met dezelfde bus zijn gekomen?
Het filmpje staat op het wereldwonderweb. Kijk, hup, de gedeputeerde en de wethouder zetten het bord overeind. Ze trekken het witte doek eraf. Het wappert even in de wind. Nu kun je zien dat het een hoeslaken is. …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.