Ruim tien jaar geleden verscheen de eerste aflevering van Los Dorp in Noorderbreedte. Jongeren vertelden over het dorp waar ze opgroeiden en wat ze van de toekomst verwachtten. In Terug naar Los Dorp kijken we hoe het ze is vergaan.

Het is een schitterend voorbeeld van her-gebruik van industrieel erfgoed, de Witte Dame in Eindhoven. De toren van de voormalige lampenfabriek van Philips herbergt onder andere het MU, een cross-overmuseum voor hedendaagse kunst, design, popcultuur, nieuwe media en architectuur. In het koffiecafé praat ik met Kor Smeenge (32). Ik herken hem nauwelijks: de spichtige Groningse Minerva-student van weleer ziet eruit als Brabants welvaren. Tien jaar geleden spraken we elkaar in Sterenborg, een buurtschap vlak bij Onstwedde, in het natuurgebied achter zijn ouderlijk huis.
‘Is dit het dan? vraag ik me soms af’, zegt Smeenge nu. ‘Alles is ook heel snel gegaan. Na Minerva heb ik in Enschede het Dutch Arts Institute gedaan. Anarchistisch waren we in die tijd. Het verplichte examenproject wilden …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden