Ineke Noordhoff is enthousiast over de nieuwe Waddenwandelkaarten. Ze genoot in het veld, al kreeg ze vuile voeten en raakte ze in de knoop met nummer 51.

Kaarten zijn prachtig! Ze tonen plaatsen in relatie tot elkaar en hun omgeving. Je ziet welke dorpen iets met elkaar hebben en waar verbindingen ontbreken. Kanalen en rivieren zijn zonder brug onneembare barrières. Soms zijn er puzzels. Waarom houdt het Boterdiep in Uithuizen op en loopt het water niet door tot de Waddenzee? Wat doet een wierde (verhoging tegen het zeewater) twaalf kilometer van de zee? Waarom bleef het Oldambt grotendeels leeg?

De nieuwe serie Waddenwandelkaarten van Falk is een feest. Dat komt niet alleen doordat de terpen en wierden er duidelijk op staan, zodat je ziet hoe ze in rijen aan de kust zijn ontstaan, of door de goed bruikbare aanduiding van borgen, kerken (‘beklimbare toren’), slingertuinen, parken en musea. Deze serie sluit aan bij mijn liefde voor de W…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.