Drenthe kent het eerste Nederlandse geopark-in-oprichting. Er wordt hard gewerkt om voor het Hondsruggebied tussen Emmen en Groningen de officiële status te verwerven.

Aan het enthousiasme van Harrie Wolters zal het niet liggen. In zijn werkkamer in het Hunebedcentrum te Borger praat hij met passie over zijn bezigheden. Samen met Cathrien Posthumus coördineert hij de activiteiten die vallen onder de noemer Geopark de Hondsrug. Verder is Wolters adjunct-directeur van het Hunebedcentrum in Borger. ‘Het gaat niet alleen om de Hondsrug’, legt hij uit, ‘want het geopark-gebied omvat ook de Rolderrug en de Sleenerrug. Ook het Hunzedal en het stroomdallandschap van de Drentse Aa horen erbij. Al met al is het een regio van zeventig kilometer lengte tussen Emmen en Groningen. Dit bijzondere landschap, in een ver verleden door het ijs gevormd en later door mensen gebruikt en veranderd, vormt de kern van het eerste Nederlandse geopark-in-oprichting. Zo’n geopark…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.