Alles in het huis ademt licht en ruimte. Strakke meubels. Zichtbaar trots laat Berber Faber (30) haar nieuwe Amsterdamse woonruimte zien. Ze is net twee maanden geleden verhuisd, van een woning in de wijk Bos en Lommer naar dit driekamerappartement op nog geen tien minuten van het Tropenmuseum. Onwillekeurig moet ik denken aan een opmerking van haar tien jaar geleden: hoe het designinterieur bij de ouders van een vriendin in Vrouwenparochie (Friesland) symbool kwam te staan voor een heel ander soort leven dan dat ze thuis kende: ‘Ze namen de tijd om te eten. Zaten op verchroomde moderne stoelen aan een glazen tafel. Dronken wijn. Draaiden klassieke muziek. Bij ons staat om zes uur het eten op tafel, dan een toetje en afruimen.’

‘Ik was de eerste thuis die een hogere studie ging doen. …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden