Dat de buitengrenzen parallel lopen aan de voormalige N46 en A7. Dat die N46, van Groningen naar de Eemshaven, ten westen van Middelstum is omgelegd daar immers ook Middelstum helaas moest wijken voor Nationaal Park Groningen.

Kaart

Dat de buitengrenzen parallel lopen aan de voormalige N46 en A7. Dat die N46, van Groningen naar de Eemshaven, ten westen van Middelstum is omgelegd daar immers ook Middelstum helaas moest wijken voor Nationaal Park Groningen. Dat de A7 sindsdien ten noorden ligt van Blauwestad. (Dat u zich de slogan ‘Blauwestad Blijft!’ ongetwijfeld herinnert.)

Dat Delfzijl als havenstadmonument nu een toeristische attractie is: aan de ene kant het Park, aan de andere de Dollard.
Dat de industrie van het voormalige chemiepark met hulp van Chinese investeerders is verplaatst naar de Eemshaven.

Dat het jaren heeft geduurd voor het Nationaal Park niet langer het ‘Nationaal Moeras’ werd genoemd. Dat moeras trouwens berust op een hardnekkig, bovenal Randstedelijk misverstand. Dat het Nati…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden