Marin Leus en Thomas Nondh Jansen zijn twee jonge wereldverbeteraars. In de letterlijke zin: ze willen onze omgeving mooier maken.

Marin Leus en Thomas Nondh Jansen zijn twee jonge wereldverbeteraars. In de letterlijke zin: ze willen onze omgeving mooier maken. Na te zijn afgestudeerd aan de kunstacademie in Den Haag, hebben ze de handen ineen geslagen. Samen maken de fotografen kleurrijke en speelse stillevens en landschappen. In augustus 2014 verbleven ze op uitnodiging van de organisatie Peergroup een aantal dagen in de mobiele werkplaats en trokken met de fiets het Drentse land in.

Doel was om het landschap op te fleuren. ‘Wat ons gelijk opviel aan het landschap, was dat het gemaakt is door de mens. Niets is aan het toeval overgelaten. Wat wij graag wilden doen, was de boel een beetje op stelten zetten’, vertelt Marin. ‘En de fantasie terugbrengen.’

een houten kont
van de rondjes fietsen
door Drenthe”

Met zelf meegebrachte attributen probeerden ze interessante plekken opvallender te maken. ‘Het landschap was het decor voor onze foto’s. We zochten een plek die voor ons allebei spannend genoeg was om iets mee te doen. Op zo’n plek voegden we dan knikkers, emmers en draden toe en daar probeerden we een verhaal mee te vertellen.’

Na een dag hard gewerkt te hebben, werd er overnacht in de mobiele werkplaats. Dit kon gratis, in ruil voor een boek over het landschap. ‘De mobiele werkplaats was een prima plek om bij te komen van een lange dag fietsen. We haalden ook veel inspiratie uit de rust die er heerste. Al was het wel een beetje back to basic. We hadden onder andere een bio-toilet en een kleine ruimte om te koken. ’s Nachts tochtte het en was het koud. Maar het was het allemaal waard, dat zeker!’

www.thomasnondh.nl
www.marinanke.com
www.komkommertijd.nu

Trefwoorden