Marin Leus en Thomas Nondh Jansen zijn twee jonge wereldverbeteraars. In de letterlijke zin: ze willen onze omgeving mooier maken.

Marin Leus en Thomas Nondh Jansen zijn twee jonge wereldverbeteraars. In de letterlijke zin: ze willen onze omgeving mooier maken. Na te zijn afgestudeerd aan de kunstacademie in Den Haag, hebben ze de handen ineen geslagen. Samen maken de fotografen kleurrijke en speelse stillevens en landschappen. In augustus 2014 verbleven ze op uitnodiging van de organisatie Peergroup een aantal dagen in de mobiele werkplaats en trokken met de fiets het Drentse land in.

Doel was om het landschap op te fleuren. ‘Wat ons gelijk opviel aan het landschap, was dat het gemaakt is door de mens. Niets is aan het toeval overgelaten. Wat wij graag wilden doen, was de boel een beetje op stelten zetten’, vertelt Marin. ‘En de fantasie terugbrengen.’

“een houten kontvan de rondjes fietsendoor Dre…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden