Wie aan onze kust denkt, ziet blonde duinen met veel strand en een witgekuifde branding. De nationale westkust heeft weinig dijk, waardoor we als eerste aan duinen denken wanneer we het over de kust hebben.

Wie aan onze kust denkt, ziet blonde duinen met veel strand en een witgekuifde branding. De nationale westkust heeft weinig dijk, waardoor we als eerste aan duinen denken wanneer we het over de kust hebben.

Het lezersgebied van Noorderbreedte heeft een lange kustlijn met juist veel dijk, onderbroken door idyllische stadjes en de twee zeehavens Harlingen en Delfzijl. Denken wij in het Nóórden aan de kust dan verplaatsen we ons in gedachte al gauw naar de dijk. Van de duinen zijn wij ons pas bewust als we oversteken naar een eiland. Van het strandleven op een zomerse dag hebben wij een duidelijk beeld, maar hoe ziet recreëren op een dijk eruit? Hoe benut de bezoeker zo’n eenvoudige grondvorm, opgetrokken uit zand, klei en basalt?

Wij zijn op een mooie zomerdag de IJsselmeer- en Waddenku…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden