Leerlingen buigen zich over de leegstand van kerken. Het is belangrijk dat jonge generaties ook meedenken over problemen van nu, vindt Stichting Oude Groninger Kerken.

‘De kerk, maak er wat van!’ is het nieuwe project van het Alfa- en Gammasteunpunt van de RUG in samenwerking met de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK). Met de hulp van jongeren willen ze het actuele probleem van de leegstand van kerken aanpakken. Aan vwo-leerlingen wordt gevraagd nieuwe invullingen te bedenken en hier een profielwerkstuk over te maken.

Profielwerkstuk

Het idee voor dit project is ontstaan tijdens gesprekken met het Alfa- en Gammasteunpunt. Zij bieden onderwerpen aan voor vwo-scholieren die een profielwerkstuk moeten maken. Het is volgens Agmar van Rijn van de SOGK belangrijk dat jongeren nadenken o…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.