De Magnuskerk in Anloo schuilt steeds meer achter de bomen. Het roept discussie op het in dorp: kappen of niet? Die vraag raakt daarnaast een groter thema: de relatie tussen cultuur en het landschap. Het was het onderwerp van een symposium in diezelfde kerk in Anloo. ‘Als er bomen gekapt worden, ga ik huilend naar huis.’

Met de jaren is de kerk van Anloo steeds meer verscholen achter het groen. Dat zorgt voor discussie in het dorp. Het symposium is georganiseerd om hierover te praten en de verschillende kanten te laten zien. ‘We willen laten zien dat je niet gek bent als volgens jou die bomen weg moeten, maar ook niet als je vindt dat ze moeten blijven’, vertelt Albert Hovius, organisator en voorzitter van de Vereniging Historisch Anloo. ‘Door middel van dialoog hopen we tot een con…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.