Als je de moeite neemt om door de ogen van ouderen naar een woonwijk te kijken, zie je allerhande obstakels die je anders nooit opvallen. Een wandeling door de Groninger wijk Corpus den Hoorn toont aan dat leefbaarheid soms in een klein stoepje zit.

Als je de moeite neemt om door de ogen van ouderen naar een woonwijk te kijken, zie je allerhande obstakels die je anders nooit opvallen. Een wandeling door de Groninger wijk Corpus den Hoorn toont aan dat leefbaarheid soms in een klein stoepje zit.

Hoe gebruiken en ervaren ouderen de openbare ruimte in hun wijk? Dat is het onderwerp van het promotieonderzoek van Debbie Lager van de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de RUG. Een vraag die ze al wandelend onderzoekt. En waar we al wandelend over praten. Nu steeds meer ouderen langer thuis wonen en hun actieradius beperkt wordt tot de directe omgeving, is het belangrijk om erachter te komen hoe die ouderen de wijk gebruiken en welke betekenis de buurt voor ze heeft.
Kapper
Debbie en haar copromotor Bettina van Hoven hebben voor het …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.