Koeien die slapen op waterbedden, energieneutraal producerende boeren, stallen met vloerverwarming en moderne klimaatsystemen. Innovatieve boeren in Weststellingwerf lopen voorop op het gebied van duurzaamheid en diervriendelijkheid. In de nieuwe fietsroute van de app IZI.TRAVEL laten ze dit zien.

Koeien die slapen op waterbedden, energieneutraal producerende boeren, stallen met vloerverwarming en moderne klimaatsystemen. Innovatieve boeren in Weststellingwerf lopen voorop op het gebied van duurzaamheid en diervriendelijkheid. In de nieuwe fietsroute van de app IZI.TRAVEL laten ze dit zien.

Eddy en Agnieta Reuvekamp uit Sonnega vertellen in de app over hun melkveehouderij. Ze doen dat om twee redenen, vertelt Agnieta als we koffie drinken aan de keukentafel: ‘Ten eerste meer bekendheid voor boeren en hun werk. We willen mensen informeren over hoe wij met onze dieren omgaan en hoe we ze verzorgen. Doordat mensen vaak niet weten hoe veehouders werken en met hun vee omgaan, denken ze dat boeren niet goed voor hun dieren zorgen. Dat is natuurlijk niet zo. In ons verhaal willen we da…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.