Met het steken van een stekker in een contact opende Koning Willem-Alexander vanochtend officieel EnTranCe, het Energy Transition Centre in Groningen. In deze proeftuin voor energietransitie werken studenten en onderzoekers van de Hanzehogeschool en de Energy Academy Europe samen met bedrijven aan een duurzame samenleving.

Met het steken van een stekker in een contact opende koning Willem-Alexander vanochtend officieel EnTranCe, het Energy Transition Centre in Groningen. In deze proeftuin voor energietransitie werken studenten en onderzoekers van de Hanzehogeschool en de Energy Academy Europe samen met bedrijven aan een duurzame samenleving.

Wim van Gemert, geestelijk vader van EnTranCe en lector Energietransitie, maakte in zijn toespraak vanochtend de vergelijking met de kolonisten in negentiende-eeuws Amerika. Zij gingen in huifkarcolonnes op zoek naar nieuw land en trotseerden gevaren, zo zei Van Gemert, om het beloofde land achter de horizon te vinden. En ‘ze’ dat waren mensen van verschillend allooi: idealisten, avonturiers, carrièrejagers en Zeloten. De trektocht over het onbekende continent, van o…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.