'Lang zullen ze leven' klinkt het heel zachtjes over het strand van Harlingen. De deelnemers aan het jubileumsymposium van de Waddenvereniging vormen samen de cijfers 50 voor de jarige vereniging. Vijftig jaar bescherming en nu is het zoeken naar een nieuwe koers. 'Hieperdepiephoera' fluisteren de symposiumgangers, bang om de vogels te verstoren.

‘Lang zullen ze leven’, fluistert het over het strand van Harlingen. De deelnemers aan het jubileumsymposium van de Waddenvereniging vormen samen de cijfers 5 en 0 voor de jarige vereniging. Vijftig jaar bescherming en nu is het zoeken naar een nieuwe koers. ‘Hieperdepiephoera’ roepen de symposiumgangers zachtjes, bang om de vogels te verstoren.

Het wad oogt grijs op deze motterige dag. Ook mooi, vinden de deelnemers, want het wad ís mooi, geen discussie mogelijk in dit gezelschap. Twee dagen lang organiseert de Waddenvereniging samen met de Waddenacademie een symposium ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van eerstgenoemde. Er wordt een beetje teruggekeken, maar vooral vooruit, want waar moet het naartoe met de Waddenvereniging? Het symposium is niet voor niets ingekleed als e…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.