Ter nagedachtenis aan oud-hoofdredacteur van Noorderbreedte Jan Abrahamse is op donderdag 22 oktober een sculptuur voor hem onthuld op Schiermonnikoog. Het laatste deel van het kunstwerk werd op het eiland gebracht door een groep wadlopers.

Ter nagedachtenis aan oud-hoofdredacteur van Noorderbreedte Jan Abrahamse is op donderdag 22 oktober een sculptuur voor hem onthuld op Schiermonnikoog. Het laatste deel van het kunstwerk werd op het eiland gebracht door een groep wadlopers.

Jan Abrahamse (1937 – 2013) was cartograaf van beroep en stond aan de wieg van het wadlopen. Hij was fervent wadloper en was een van de grondleggers van zowel de Waddenvereniging als Stichting Noorderbreedte. Daarnaast was Abrahamse auteur van talloze boeken over Noord-Nederland en het Waddengebied.

Vertegenwoordigers van vrijwel alle wadloopverenigingen droegen gezamenlijk het laatste deel van de sculptuur al wadlopend vanaf zandplaat Brakzand naar Schiermonnikoog. In het bijzijn van ruim honderd belangstellenden werd de sculptuur onthuld aan het …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.