Jan Abrahamse begon niet alleen met Noorderbreedte, hij was ook een van de medeoprichters van de Waddenvereniging. Abrahamse combineerde 25 jaar lang een dubbelrol als hoofdredacteur van zowel het Waddenbulletin als van tijdschrift Noorderbreedte. Daarnaast was hij fervent wadloper. Hij introduceerde het wadlopen in ons land. Bekend werd hij toen hij samen met Jaap Buwalda de gevaarlijke oversteek van Texel naar Vlieland maakte.

Het slotstuk van de sculptuur die voor Jan is opgericht wordt naar Schiermonnikoog gebracht. Foto: Ilja Zonneveld.

 

Portret
In 2015 bestaat de Waddenvereniging 50 jaar. Reden voor Thom Verheul om vrienden uit die tijd, oud-collega’s van Abrahamse en oud-staatssecretaris Wim Meijer o…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.