Na de laatste restauratie, zestig jaar geleden, was de Pancratiuskerk van Diever in 2013 wel toe aan een opknapbeurt. De entree wordt opgeknapt, de rest van de kerk blijft zoals het was. Voor de vernieuwde entree heeft kunstschilder Gijs Frieling een koepelschildering gemaakt.

Na de laatste restauratie, zestig jaar geleden, was de Pancratiuskerk van Diever in 2013 wel toe aan een opknapbeurt. De entree wordt opgeknapt, de rest van de kerk blijft zoals het was. Voor de vernieuwde entree heeft kunstschilder Gijs Frieling een koepelschildering gemaakt.

Gijs Frieling is kunstschilder en kreeg van De Stichting Vrienden van de Oude Kerk te Diever de opdracht om een schildering te maken voor het plafond van de koepel van de entree. De keus voor Frieling was bewust en lag voor de hand, legt Bram Verhave, voorzitter van de stichting, uit: ‘Ten eerste heeft Frieling ervaring met het maken van grote muurschilderingen. Dat heeft hij op veel meer plaatsen gedaan. Daarnaast heeft hij een klassieke en ambachtelijke “taal” die hij in zijn schilderingen verwerkt. Tot slot is…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.