Met vierhonderd schapen houden de Herders van Balloo een model-kringloop in stand. Engrienetsiis ging op culinaire expeditie, maar raakte bijkans bevangen door de mystiek van het Balloërveld.

Met vierhonderd schapen houden de Herders van Balloo een model-kringloop in stand. Engrienetsiis ging op culinaire expeditie, maar raakte bijkans bevangen door de mystiek van het Balloërveld.

Gaan jullie mee? vraagt herder Marianne Duinkerken aan haar vierhonderd schapen en jawel, daar gaan ze. Een enkele achterblijver laat zich door hond Lena overtuigen om mee te lopen. Ga er maar achter, moedigt Duinkerken de hond aan. Geen commando’s, geen gedril. Met zachte stem drijft Duinkerken haar dieren over het Balloërveld, vierhonderd hectare heideland in Midden-Drenthe.

Vandaag lijkt het Balloërveld oneindig: mist en toverachtig zonlicht maken de horizon onzichtbaar. Prachtig, hè, zegt de herder. Op een dag als deze kan er van alles zijn, daar in de mist. Ze wijst op middeleeuwse karr…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.