Mien Aigen Hoes in Groningen geeft ex-daklozen een buddyhuis waar ze samen kunnen wonen en van elkaar kunnen leren om zo de stap naar zelfstandig wonen kleiner te maken. Wubbo heeft de volgende stap gemaakt en de sleutels van zijn eigen woning ontvangen. Noorderbreedte neemt een kijkje in zijn nieuwe huis.

Trots verwelkomt Wubbo ons in zijn nieuwe huis. Wubbo, vroeger een succesvol zakenman, kreeg een aantal jaren geleden uit het niets een black out: ‘Ik kwam weer bij in Berlijn en was alles kwijt, al mijn vrienden en mijn geld. Ik belandde in een psychiatrische opvang en kwam uiteindelijk op straat terecht. Ik kon natuurlijk wel bij vrienden of familie aankloppen maar ik ben veel te trots om dankjewel te zeggen.’

Van de straat
‘De eerste drie weken op straat waren verschrikkelijk. Da…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.