De vraag naar persoonlijke zorg en kleinschalig wonen wordt steeds groter. Ook Frits Baptist en zijn vrouw Yolanda, beheerders van zorgboerderij Kinghorn in Zeerijp, merken dat. Door de grote vraag heeft hun zoon Nanne in 2013 ook een kleinschalige woonvorm, De Pastorie, opgezet. Noorderbreedte neemt een kijkje.

De vraag naar persoonlijke zorg en kleinschalig wonen wordt steeds groter. Ook Frits Baptist en zijn vrouw Yolanda Hoekstra, beheerders van zorgboerderij Kinghorn in Zeerijp, merken dat. Door de grote vraag heeft hun zoon Nanne in 2013 ook een kleinschalige woonvorm, De Pastorie,  opgezet. Noorderbreedte neemt een kijkje.

Op boerderij Kinghorn worden we vriendelijk begroet door alle cliënten die netjes aan tafel zitten te wachten op hun kopje soep. We schuiven aan bij Frits Baptist en zijn zoon Nanne. ‘Mijn eega en ik hadden al een tijd lang de wens om jongeren met moeilijkheden te helpen’, vertelt Frits. ‘Daarom gingen we op zoek naar een plek voor dagbesteding. Toen we deze boerderij tegenkwamen wisten we meteen dat het een bijzondere plek was. Naast dagbesteding vormt het beschermd …