In het plan ‘Nieuwe buren, nieuwe erven, nieuwe oogsten’ staat het boerenerf centraal. Haiko Meijer van Onix: ‘De boerenerven zijn ingericht om zelfvoorzienend en zelfredzaam te zijn. Door dit zoveel mogelijk in stand te houden bij het geven van een nieuwe functie aan het erf kunnen de bewoners voor zichzelf zorgen en een nieuw thuis maken, daarnaast kunnen ze het lokale voorzieningenniveau aanvullen. Door de vluchtelingen samen met de inwoners te laten bouwen, wonen en oogsten, ontstaan werkende weg nieuwe vitale leefgemeenschappen’, aldus Meijer. ‘Zo kunnen we ook een nieuwe invulling geven aan de monumentale Groninger boerderijen die nu soms leegstaan.’
Twaalf plannen
A Home away from Home, een open oproep van COA in samenwerking met de Rijksbouwmeester, om oplossingen te bedenken vo…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden