Cees Schouls en zijn vrouw hebben de wens zo duurzaam mogelijk te leven. Maar in een traditionele woning bleek dit moeilijk te realiseren. Ze besloten daarom een schooltje in het Drentse Hijken om te bouwen tot een duurzaam en energieneutraal droomhuis voor het gezin, met een aanleunwoning voor oma.

Cees Schouls en zijn vrouw hebben de wens zo duurzaam mogelijk te leven. Maar in een traditionele woning bleek dit moeilijk te realiseren. Ze besloten daarom een schooltje in het Drentse Hijken om te bouwen tot een duurzaam en energieneutraal droomhuis voor het gezin, met een aanleunwoning voor oma.

Het voormalig schoolgebouw bleek de perfecte plek om een duurzaam huis te verwezenlijken. ‘Het paste heel goed in ons plaatje, want we konden veel dingen hergebruiken. De oude schrootjes van het plafond zijn nu bijvoorbeeld de wanden van de slaapkamer’, zegt Cees Schouls. Het oude kleuterlokaal konden ze ombouwen tot een appartement voor zijn schoonmoeder. ‘Zij was op zoek naar een huis en zo viel eigenlijk alles op zijn plek’, zegt hij.

 YouTube tutorials

 De verbouwing …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.