De eerste promovendus van het Kenniscentrum Landschap van de Rijksuniversiteit is een Zeeuw. Martin van den Broeke verdedigt in juni zijn proefschrift over Zeeuwse buitenplaatsen. Een treffende illustratie van de nationale en internationale ambities van het Kenniscentrum, zo bleek tijdens een symposium, gisteren in Groningen.

De eerste promovendus van het Kenniscentrum Landschap van de Rijksuniversiteit Groningen is een Zeeuw. Martin van den Broeke verdedigt in juni zijn proefschrift over Walcherse buitenplaatsen. Een treffende illustratie van de nationale en internationale ambities van het Kenniscentrum, zo bleek tijdens een symposium woensdag in Groningen.

Martin van den Broeke, jurist en beleidsmedewerker bij het ministerie van Economische Zaken, heeft van zijn hobby zijn proefschrift gemaakt. En na twintig jaar onderzoek verdedigt hij als allereerste promovendus van het Kenniscentrum Landschap op 30 juni zijn onderzoek. Tijdens het tweede Landschapssymposium van het Kenniscentrum presenteerde Van den Broeke op aanstekelijke wijze zijn Zeeuwse resultaten. ‘Ook fijn, om een keer over de grenzen van Noord-…