Weleens een date gehad met een dichter? Op het Oranjewoud Festival kun je drie minuten lang een dichter als de jouwe beschouwen. Kies je voor Albertina Soepboer, Hayat Ezzeroili of durf je rapper Kuo Weh Ho te bellen? Noorderbreedte nodigt je uit in de telefooncel van Rent-a-writer.

Ongewone plekken

Noorderbreedte is partner van het Oranjewoud Festival, dat komend weekeinde in Oranjewoud bij Heerenveen voor de vijfde keer plaatsvindt. Het festival laat klassieke muziek op ongewone wijze op ongewone plekken horen en daar houden wij van Noorderbreedte wel van, ongewone plekken. Laat je verrassen in een tipi, of ga uit je dak bij de baroque-disco. Gewoon zin in een mooi concert? Dat kan ook. Remy van Kesteren, het Berlage Quartet, Noa Wildschut en Yoram Ish Hurwitz of Albert Bonnema geven acte de presence.

Maannachten met Yme Kuiper

Maar er is meer te beleven. Zo verzorgt Yme Kuiper, bijzonder hoogleraar buitenplaatsen aan de Rijksuniversiteit Groningen op uitnodiging van Noorderbreedte tijdens het festival een lezing over het prachtige parklandschap Oranjewoud en de vele kunstenaars die hierdoor geïnspireerd raakten. De lezing, getiteld ‘Maannachten en schemeravonden’, vindt plaats op zondag 5 juni van 10.30 tot 11.30 in de Oranjerie van landgoed Oranjestein. Hier vind je informatie over de lezing. Er zijn nog een paar kaarten (€ 8,75) beschikbaar.

Rent-a-writer

Midden in de Overtuin op het festivalterrein staat een telefooncel, zo’n mooie groene. In de cel kun je bellen met een dichter. Albertina Soepboer, Hayat Ezzeroili of de rapper Kuo Weh Ho maakten speciaal voor het Oranjewoud Festival een gedicht. Ze lieten zich hierbij inspireren door de plek waar de cel staat. Bel je vrijdag of zondag, dan krijg je een voicemail waarop de dichter zijn of haar gedicht voorleest. Bel je zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur, dan krijg je de Albertina, Hayat of Kuo Weh live aan de lijn. Laat je verrassen door een intiem moment met een echte dichter in je oor. Meer weten? Kijk hier.

Kijk voor alle informatie over het Oranjewoud festival op oranjewoudfestival.nl
In het aprilnummer van Noorderbreedte verscheen een interview met artistiek leider Yoram Ish-Hurwitz. Lees het hier.
Het festival vindt plaats van donderdag 2 tot en met zondag 5 juni