De waddenkust is hot in Groningen. Eind juni vormt de Groninger waddendijk de slotetappe van de fietsconferentie mooiKUST, voor ruimtelijk professionals. Begin juni was er het festival OVERdeVloed, langs 90 kilometer nieuw fietspad. En afgelopen vrijdag debatteerden betrokkenen over hoe het verder moet met de kust op de eerste Dag van het Groninger Landschap in Pieterburen.

De waddenkust is hot in Groningen. Eind juni vormt de Groninger waddendijk de slotetappe van de fietsconferentie mooiKUST, voor ruimtelijk professionals. Begin juni was er het festival OVERdeVLOED, langs negentig kilometer nieuw fietspad langs de dijk. En afgelopen vrijdag debatteerden betrokkenen over hoe het verder moet met de kust op de eerste Dag van het Groninger Landschap in Pieterburen.
Wat is er aan de hand?
De Waddendijk in Groningen is een grote groene muur die ons belet om van de Waddenzee te genieten. En als je deze horde al zou willen nemen, dan kun je er niet komen. Veel land is particulier bezit, wegen lopen dood, of we weten alleen de weg naar Noordpolderzijl te vinden. Waar het trouwens ook steeds minder druk is, want de vaargeul naar de haven is zo goed als dichtgeslib…