Voor de wind fietst een klein gezelschap langs de Groninger waddendijk. Van Lauwersoog naar Delfzijl. Het is de slotetappe van MooiKUST, de fietsconferentie over de ruimtelijke kwaliteit van de Nederlandse kust.

Voor de wind fietst een klein gezelschap langs de Groninger waddendijk. Van Lauwersoog naar Delfzijl. Het is de slotetappe van MooiKUST, de fietsconferentie over de ruimtelijke kwaliteit van de Nederlandse kust.

Bijna 90.000 Nederlanders protesteerden begin dit jaar tegen het plan van minister Schulz om bouwen aan de kust toe te staan.  Mensen vreesden ‘Belgische toestanden’: een volgebouwde kust, flats, huisjesparken en nauwelijks ruimte voor natuur.

Maar hoe goed kennen we de Nederlandse kust nou eigenlijk, dacht Martijn Oosterhuis, werkzaam bij Dorp Stad & Land, organisatie voor ruimtelijke kwaliteit in Zuidwest-Nederland. En hij organiseerde met collega-organisaties, waaronder het Groninger Libau, de fietsconferentie MooiKUST.  Gisteren werd de conferentie, die …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.