De Waddenvereniging en Noorderbreedte gaan in het themanummer 'Weerbare wadden' op zoek naar toekomstperspectieven voor het waddengebied. Hoe krijg je voor elkaar dat er werkelijk iets verandert?

‘Weerbare wadden’ is een zoektocht naar toekomstperspectieven voor het waddengebied. Hieronder vertellen we daar wat meer over. Maar eerst laten we een paar beelden uit het themanummer van Catrinus van der Veen zien.

KantelingVijftig jaar geleden voorkwamen burgers dat de overheid de Waddenzee drooglegde. De zee mocht blijven en werd nationaal, Europees en zelfs wereldwijd erkend natuurgebied. Hoewel het denken over de Waddenzee is veranderd, is het niet gelukt de natuur te versterken. Ook de openheid van het landschap is aangetast. Opnieuw is een kanteling van het denken nodig over de Waddenzee, vindt de Waddenvereniging. De Waddenzee is van iedereen, met z’n allen kunnen we zorgen dat het goed gaat met het enige natuurlijke Werelderfgoed van Nederland. Met de speciale uitgave‘…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.