Het wereldpark Waddenzee heeft een helder bestuur nodig, vindt Arjan Berkhuysen, directeur van de Waddenvereniging. Anders versnippert de unieke natuur- en cultuurwaarde verder ...

Het sobere kantoor van Arjan Berkhuysen kijkt uit over de binnenstad van Harlingen, helaas niet over de haven en zijn geliefde Waddenzee. Arjan Berkhuysen (1969) is sinds 2011 directeur van de Waddenvereniging. Geen bioloog, vraag hem niet naar de naam van elk plantje of vogeltje, zijn achtergrond is bedrijfskunde en milieumanagement, zijn ideaal is iets bijdragen aan de wereld, aan natuurbescherming. Zijn baan gaf hem en zijn vrouw Anemoon, zij werkt voor Oerol, de kans een hartstochtelijke wens te vervullen: met hun kinderen Mees (11) en Lente (9)wonen op Terschelling. Zij vonden hun plek in Midsland-Noord, niet ver van de Landerumerhei. Arjan’s grote liefde is het wad. ‘Ik geniet op het wad van de rust en de ruimte. Ik word er gelukkig van als ik op het wad loop, ik krijg er zoveel e…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.