Het oogstfeest van de aardappel krijgt in Hornhuizen een modern jasje. Wongema speelt als dorpscafé een centrale rol.

Een oogstfeest met honderden mensen, muziek, pieperbingo en aardappelbier en dan toch even in afzondering met zicht op zee een heerlijk vers frietje eten? Dat kon zaterdag in Hornhuizen. Arjen Boerstra stond met zijn houten frietkot op de dijk – even een kwartiertje wandelen van Wongema waar het aardappelfeest gehouden werd.

Het lekkerste frietje eet je alleen, vindt Arjen Boerstra, die het liefst op Antarctica bakt. Een inzicht waar aardappelboeren en aardappeleters kunstenaars voor nodig hebben. Terwijl dichters en kunstenaars juist weer aardse zaken als voedsel en kerkvloeren nodig hebben om hun boodschap kwijt te kunnen. Daarom was de combinatie zaterdag zo vruchtbaar: boeren waren vrolijk omdat ze net hun aardappels van het land hebben, verkopers, handelaren en verwerkers toonden …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.