In het gebouw, een ontwerp van Broekbakema en De Unie architecten, draait alles om energie in de breedste zin van het woord. Het is energieneutraal en herbergt de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van klimaatbeheersing. Maar het biedt de gebruikers (studenten, onderzoekers en ondernemers) ook een optimale gelegenheid elkaar te ontmoeten en kennis uit te wisselen. Het grote, lichte atrium met de splitlevelvloeren en hellingbanen, vormt de spil van het gebouw. Het gebruik van het vele glas biedt vanuit het atrium een kijkje in de laboratoria op de begane grond en de werkruimtes daarboven. Het gebouw nodigt voortdurend uit tot beweging. En beweging is energie.

Het compacte gebouw heeft een zeer uitgekiend systeem van houten lamellen aan de gevel: zo komt er voldo…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.