Hoe maakt een landbouwer afwegingen? Het voortbestaan van het bedrijf is uiteraard een belangrijke factor, maar tellen het landschap en de natuur ook mee?

Op 29 november organiseert Kening fan ‘e greide een debatavond over de dilemma’s in het boerenbedrijf. De bijeenkomst is in Bakkeveen (Nieuw Allardsoog). Meer hierover op de site van de koningin van de weide.

De werdegang van weidevogels is een soort thermometer voor hoeveel ruimte onze maatschappij nog bereid is over te houden voor natuur. Johan van der Gronden van het Wereldnatuurfonds en Theunis Piersma, hoogleraar trekvogelecologie, grepen de Jan Abrahamselezing 2015 ook al aan om de desastreuze gevolgen van onze huidige landbouw voor het cultuurlandschap te schetsen. Ondanks de treurige cijfers, stelde Theunis Piersma dat de grutto de weidevogel van de toekomst kan worden. Hoe hij die grote omwenteling maakte laat zich niet kort vertellen. Lees daarom ook het vraaggesprek dat Anne…