Er is toekomst voor het aardbevingsgebied in Noordoost-Groningen. Dat is de optimistische insteek van het decembernummer van Noorderbreedte

Het extra dikke decembernummer van Noorderbreedte 2014 gaat helemaal over het aardbevingsgebied en dan met name over de toekomst ervan.

Er is iets bijzonders mee aan de hand want Annelies van der Goot gaf het stuur voor dit nummer over aan vier gastredacteuren die we vroegen een nummer over het bevingsgebied samen te stellen. Zij (filosoof Anna Herngreen, graficus Peter de Kan, planoloog Christian Zuidema en stedenbouwkundige Enno Zuidema) zien toekomst voor het gebied. Noordoost-Groningen krijgt het voor de kiezen: krimp, werkloosheid, armoede en dan die aardbevingen daar nog bovenop. Maar onze gastredacteuren kijken er anders naar.

Een greep uit de inhoud:

Christian Zuidema van de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de RUG toog met dertig buitenlandse…

Trefwoorden