Voor hemzelf is er niet zoveel veranderd, alleen onderging de hele wereld om hem heen een gigantische metamorfose. Als boer ‘Diekhoes’ zichzelf dwingt te kijken als een paard met oogkleppen op, ziet hij het landschap van zijn jeugd. De loop van de Euvelgunnerweg is nog net zo als toen hij hier 66 jaar geleden als Thies Frederik Kars Dijkhuis geboren werd. De Hunze kronkelt er als een forse sloot doorheen en de wat hogere slootwallen omzomen de beek, waardoor het landschap de glooiingen van het oude knipkleilandschap heeft behouden zoals dat ook wat oostelijker in het Reitdiepgebied het geval is. Gaan de oogkleppen af dan ziet hij waar vroeger weilanden met in de verte kerktorens waren nu bomen waarachter grote hallen verstopt zijn: de Makro bijvoorbeeld en de Noord-Nederlandse Zakk…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.