Zijn stad heeft het predicaat architectuurstad verspeeld. Dat vindt Jeroen de Willigen, stadsbouwmeester van Groningen. Tijdens een tocht door de stad licht hij toe wat er mis is. Aan het stuur zit Peter Michiel Schaap, architectuurhistoricus en directeur van Platform Gras.

Zijn stad heeft het predicaat architectuurstad verspeeld. Dat vindt Jeroen de Willigen, stadsbouwmeester van Groningen. Tijdens een tocht door de stad licht hij toe wat er mis is. Aan het stuur zit Peter Michiel Schaap, architectuurhistoricus en directeur van Platform Gras.

De heren zijn kritisch. Kritisch op de gemeente, op hun vakgenoten, op elkaar, op zichzelf, en ook op Noorderbreedte. De stad met haar fraaie historie van bouwkunst heeft nu een hiaat laten vallen in die traditie. Dat is erg. Doodzonde zelfs. Want gebouwen staan toch gauw een halve eeuw lang geïsoleerd in het stadsbeeld mooi of lelijk te zijn zonder verdere betekenis. Ook is het verontrustend dat de aanslag op de stad enkele jaren onopgemerkt is gebleven.

Jeroen de Willigen, stadsbouwmeester van Groningen, heeft he…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.