Het landschap speelt een hoofdrol in de boeken van Auke Hulst. In zijn roman Kinderen van het Ruige Land was dat de streek van zijn jeugd bij Slochteren. In zijn laatste roman En ik herinner me Titus Broederland schept Hulst een apocalyptisch landschap waarin je zonder moeite een leeggepompt Groningen kunt herkennen.

Het landschap speelt een hoofdrol in de boeken van Auke Hulst. In zijn roman Kinderen van het Ruige Land was dat de streek van zijn jeugd bij Slochteren. In zijn laatste roman En ik herinner me Titus Broederland schept Hulst een apocalyptisch landschap waarin je zonder moeite een leeggepompt Groningen kunt herkennen.

‘Alleen voorlezen en vertellen over je werk is saai. Meestal combineer ik de literatuur met muziek.’ Na dit interview zal Auke Hulst optreden in Nes, als schrijver, maar ook als muzikant. Muziek maakt Auke Hulst solo en als voorman van de Nederlandstalige band De Meisjes. Naast romans schrijft hij recensies en is hij reisjournalist en essayist voor onder meer NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer en De Standaard. Ook schreef hij voor Vrij Nederland.

In zijn romans speel…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.