De GDsleurhut in Loppersum had bezoek. Vrijdag 28 juli kwam Noorderbreedte langs en legde haar oor te luister bij de bewoners. Wat vind jij nou Typisch Gronings? Volg de site en lees de antwoorden. Sanne Meijer kwam ook aanfietsen.

Wat maakt Loppersum tot Loppersum? De bewoners die langs komen bij Noorderbreedte hoeven er niet lang over na te denken. Toch antwoorden ze allemaal weer wat anders. Voor de een is het de weidsheid van het landschap, voor een ander de huizen, bij velen speelt de Lopster toren een belangrijke rol, maar ook de kleine fraaie oude winkelpanden in de Hogestraat worden vaak geprezen. En dan zijn er de bakstenen, de echte Groninger bakstenen. Die hebben het hart van velen veroverd en vormen sterke aanhechtingspunten voor de liefde voor de streek.

Maar wat is Groningen zonder Groningers? ‘Ze mogen wel wat trotser zijn op al het moois hier in de streek’, vindt Marian van Voorn van Groninger Dorpen. Er is levendigheid voor het dorpshuis aan de Wirdumerweg. De overbuurman komt even een ba…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.